ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Παράδοση, εμπειρία, αφοσίωση και πάθος συνδυάζονται για την δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος”

Οι Ελαιώνες Μεσσηνίας είναι μια τοπική επιχείρηση η οποία ανήκει σε δύο φίλους που θέλησαν  να μυήσουν τους  Έλληνες και τους ξένους καταναλωτές στη γεύση ενός εξαιρετικού βιολογικού, σπιτικού ελαιολάδου.

Η παράδοση της Μεσσηνίας στην παραγωγή ελαιολαδου πηγαίνει πίσω στους αιώνες. Είναι στη Μεσσηνία, στο Παλάτι του Νέστορα στην Πύλο, όπου  εμφανίζεται για πρώτη φορά εγγράφως η λέξη ελιά σε πινακίδες Γραμμικής Β γραφής, που χρονολογούνται από τον 13ο π.Χ. αιώνα.

Εμείς στους Ελαιώνες Μεσσηνίας  είμαστε ειδικοί στην παραγωγή υψηλής ποιότητας εξαιρετικά  παρθένου ελαιολάδου, έχοντας οικογενειακή εμπειρία ενός και πλέον αιώνα (από το 1910), παρόλο που η επιχείρηση είναι σχετικά νέα, αφού ιδρύθηκε το 2008.

Στη Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, σ’ αυτό το μικρό χωριό με  τους 200 περίπου μόνιμους κατοίκους, τον τόπο γέννησης και καταγωγής των πατεράδων και των παππούδων μας, εκεί οραματιστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας του ελαιολάδου μας. Έτσι, για εμάς, ήταν απόλυτα φυσικό, έδρα των Ελαιώνων Μεσσηνίας, να είναι αυτός ο τόπος.  Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που και η ονομασία της γνωστής ποικιλίας “Κορωνέικη“ προέρχεται από αυτή την περιοχή.

Το μικρό αυτό παραθαλάσσιο χωριό ασχολείται με την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και μαύρης σταφίδας, από την γέννησή του, πριν από περίπου δύο αιώνες.

Η Μεσσηνία –πασίγνωστη για το λάδι της-  σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, διαθέτει μόνο μικροπαραγωγούς-καλλιεργητές που φροντίζουν το βιός τους προσωπικά και με περίσσια αγάπη… και αυτό, γιατί Ζουν και Τρέφονται με το προϊόν που παράγουν. Δηλαδή,  πωλούν ό,τι τρώνε και οι ίδιοι!

Οι Ελαιώνες Μεσσηνίας, δημιουργήθηκαν χτίζοντας πάνω στις παραδοσιακές αξίες και έχουν σκοπό να στηρίξουν κοινωνικά και οικονομικά την τοπική κοινωνία, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση, να χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων τους πρώτες ύλες  και υπηρεσίες  που παράγει και διαθέτει η συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες ξεκινούν από την άρνησή μας να χρησιμοποιούνται συμβατικά λιπάσματα στους ελαιώνες με τους οποίους συνεργαζόμαστε και επεκτείνονται στη χρήση ανακυκλώσιμων υλών, όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και στη  μείωση εναπόθεσης στερεών αποβλήτων κατά την παραγωγική μας διαδικασία, σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες.

Η γνώση που πέρασε και συνεχίζει να περνά από γενιά σε γενιά, σε συνδυασμό με τα τελευταία standards ασφαλούς παραγωγής, φέρνουν στο τραπέζι μας λάδι εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικών χαρακτηριστικών.