Η ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

“Δεν είναι τυχαίο ότι η ποικιλία της ελιάς που χρησιμοποιούμε πήρε το όνομά της από τα χωριό από το οποίο προερχόμαστε”

Η Κορωνέικη ποικιλία εμφανίστηκε και καλλιεργήθηκε στη Μεσσηνία, από όπου πήρε και το όνομά της, τον τόπο από τον οποίο καταγόμαστε. Καλλιεργείται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Κρήτη και στη Μάνη, ωστόσο ο τρόπος καλλιέργειας (στην πλειοψηφία του ποτιστικός) έχει ως αποτέλεσμα  τη ριζική διαφορά στην πυκνότητα, την  υφή και στο άρωμα του ελαιολάδου.

Το λάδι των Ελαιώνων Μεσσηνίας είναι διαφορετικό από τα άλλα ελαιόλαδα εξαιτίας

  • του υπεδάφους
  • των κλιματολογικών συνθηκών
  • της μοναδικής μεθόδου καλλιέργειας που εφαρμόζεται στη Μεσσηνία

Αντίθετα από πολλές άλλες καλλιέργειες, εμείς δεν χρησιμοποιούμε το τεχνητό πότισμα, γι’ αυτό και οι ελιές μας ονομάζονται ξερικές. Οι  ελιές αυτές δίνουν πολύτιμο και πυκνό ελαιόλαδο με μεστή γεύση. Αυτό συμβαίνει επίσης διότι τα δέντρα μας κλαδεύονται εντατικά δύο φορές το χρόνο, μία κατά το μάζεμα του καρπού και μία μετά την άνοιξη.  Διευθετώντας με αυτό τον τρόπο τον όγκο των κλαδιών, έχουμε ως αποτέλεσμα να διατηρούμε τα ελαιόδεντρα κοντά ώστε οι χυμοί τους να διανύουν τη μικρότερη δυνατή διαδρομή από τη ρίζα ως τον καρπό.

Θυσιάζοντας και πάλι την ποσότητα  για την ποιότητα, έχουμε το πράσινο-λαδί χρώμα, την υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση, το άρωμα και την πλούσια πυκνή υφή του λαδιού μας, χαρακτηριστικά, πράγματι μοναδικά και πολύ ξεχωριστά.