ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

“Με απλά λόγια: οι Ελαιώνες Μεσσηνίας παράγουν εξαιρετικής ποιότητας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ότι μόνο μια χούφτα των παραγωγών μπορούν να προσφέρουν”


Στους Ελαιώνες Μεσσηνίας παράγουμε και προσφέρουμε υψηλής ποιότητας, αγνό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αποκλειστικά και μόνο από την Κορωνέϊκη ποικιλία.

Στην περιοχή μας τα δένδρα είναι μη ποτιστικά.  Η παραγωγή του λαδιού λοιπόν, εξαρτάται άμεσα από τον καιρό, μιας και το μοναδικό νερό που παίρνουν, είναι αυτό της βροχής καθώς και των υπόγειων υδάτινων ρευμάτων που διασχίζουν την περιοχή.

Έχουμε την τεχνογνωσία της συγκομιδής του καρπού,  καθώς και του  πιο κατάλληλου χρόνου πραγματοποίησής της,  έτσι ώστε, τόπος, τρόπος και χρόνος, να δίνουν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.

Οι ελιές διαλέγονται προσεκτικά  στην αρχή του χειμώνα, όταν ακόμα αυτές δεν έχουν ωριμάσει. Επιπλέον, η περιορισμένη παραγωγή σε συνδυασμό με την άμεση σχεδόν αποστολή του καρπού  -το πολύ σε 8 ώρες στο λιοτρίβι-  προσφέρει εκτός από την άριστη ποιότητα και τα χαρακτηριστικά, τη μοναδική φρεσκάδα και την υπέροχη φρουτώδη γεύση.

Στο λιοτρίβρι οι ελιές εκθλίβονται με πραγματικά άθερμες διαδικασίες, δηλαδή με πρώτη ψυχρή έκθλιψη στις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες, οι οποίες δεν ξεπερνούν τους 20ο C. Η διαδικασία αυτή δίνει υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με τα χαμηλότερα οξέα, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 0,5 βαθμούς (η Gourmet σειρά μας δεν υπερβαίνει το 0,3%), όταν ο μέγιστος βαθμός οξύτητας για το παρθένο ελαιόλαδο, είναι 0,8.

Κατόπιν, το ελαιόλαδο μεταφέρεται στις δεξαμενές της επιχείρησης όπου φυλάσσεται μέχρι την εμφιάλωσή του, η οποία γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο της φυσικής μετάγγισης από τη δεξαμενή στις φιάλες. Ο εξοπλισμός μας είναι  κλειστού τύπου, επομένως αποφεύγεται οποιαδήποτε έκθεση του λαδιού μας στο φως και στον αέρα  πριν την εμφιάλωσή του, η οποία πραγματοποιείται κάτω από τον πλήρη έλεγχο των ποιοτικών προδιαγραφών που έχουν θεσπίσει οι Ελαιώνες Μεσσηνίας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της  όλης διαδικασίας–αλυσίδας  :  καλλιέργεια, συγκομιδή,  παραγωγή, εμφιάλωση.