ΣΕΙΡΑ GOURMET

“H Grand Cru σειρά μας, παράγεται από ελιές που προέρχονται από συγκεκριμένους ελαιώνες και πολλή αγάπη … ξεκινώντας από τον τρόπο της καλλιέργειας των δέντρων και μέχρι την τελική συσκευασία.”

Η σειρά Gourmet παράγεται από συγκεκριμένους ελαιώνες. Είναι αυτό που θα ονομάζαμε το Grand Cru ή το Single Malt μας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε ελιές από συγκεκριμένους ελαιώνες σημαίνει ότι όλες οι προϋποθέσεις είναι ίδιες. Η ηλικία των δένδρων, οι ουσίες του εδάφους, το ποσό του νερού που πήραν, το μικροκλίμα. Συνεπώς, το τελικό προϊόν είναι απολύτως ομοιογενές και μοναδικό. Η gourmet σειρά περιλαμβάνει τα προϊόντα Ποταμιά και Καστέλι.

Τα δύο αυτά εξαίρετα ελαιόλαδα εμφιαλώνονται σε ξεχωριστές γυάλινες φιάλες που κλείνουν ερμητικά και στη συνέχεια συσκευάζονται σε χάρτινα κουτιά, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από το φως, ώστε να φτάσουν στο τραπέζι σας, διατηρώντας όλη τους τη γεύση.

Στις συσκευασίες μας δείξαμε την ίδια ακριβώς φροντίδα που δείχνουμε και για την παραγωγή του λαδιού μας. Η επιμέλειά τους ανατέθηκε στην γραφίστρια Κατερίνα Ξένου, ενώ πρωτότυπα έργα της  χαράκτριας  Ήρας  Σπαγαδώρου κοσμούν  τα κουτιά μας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μοναδικής  αισθητικής. Ένα εξαιρετικό προιόν στη συσκευασία που του αξίζει!

POTAMIA

“αποκλειστικά από έναν μοναδικό ελαιώνα, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, βαθύ πράσινο χρώμα, απαλή υφή…. μην σας ξεγελάει η όμορφη συσκευασία… χρησιμοποιήσετε το.”


Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το λάδι Potamia, σοδειάς 2012. Ένα εξαιρετικό βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται μόνο με διαλεκτές ελιές, τις γνωστές αρχαίες μεθόδους αλλά και πολύ πάθος, ενώ προέρχεται αποκλειστικά από τον Ελαιώνα. Το λάδι μαζεύτηκε στα μέσα Νοέμβρη του 2012. Συμπιέστηκε το αργότερο μέσα σε οκτώ ώρες από τη συλλογή του. Ένας από τους λόγους που το ελαιόλαδό μας Potamia κρατάει τη φρεσκάδα και τις γεύσεις του.

Η εξαιρετικά χαμηλή  οξύτητα  σταθερά κάτω από το 0,3%  φέρνει το Ελαιώνες Μεσσηνίας Potamia, στην «ανεπίσημη» κατηγορία του ultra εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που μόνο ελάχιστοι παραγωγοί μπορεί να επιτύχουν. Και αυτό,  πιστοποιημένο ως προϊόν βιολογικής γεωργίας, ήδη από το 2010. (Λάβετε υπόψη ότι το όριο για EVOO είναι 0,80%).

Η συγκομιδή του 2012 έχει χρώμα βαθύ, λεία υφή και σύνθετο άρωμα από νότες φρεσκοκομμένου μήλου και φύλλων ελιάς. Η γεύση του είναι γλυκά ωριμασμένη και πικάντικη.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 o Ελαιώνας Ποταμιά παρήγαγε ένα ελαιολάδο με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.23%.

Διατίθεται  σε μια ιδιαίτερη φιάλη των 500ml, με περιοριστή ροής που κάνει την χρήση του λαδιού ευκολότερη.

Σας προτείνουμε να το απολαύσετε στις σαλάτες, ωμές ή βραστές, στα λαχανικά, στο ψάρι, στο μπάρμπεκιου,  στο κυνήγι ή… βουτώντας απλά, ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί.

Mην σας ξεγελάει η όμορφη συσκευασία… χρησιμοποιήσετε το.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

“Το 2008 ο Ελαιώνας Ποταμιά εντάχθηκε σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας και πιστοποιείται επίσημα για την παραγωγή βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.”

Ο Ελαιώνας Ποταμιά είναι ένα οικογενειακό κτήμα 12 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Μεσσηνία, 14 χλμ. από την Κορώνη. Μέρος μιας μικρής κοιλάδας, ο ελαιώνας διασχίζεται από έναν ποταμό χωρίς όνομα, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.  Η ύπαρξη πηγών με φυσικό πόσιμο νερό στις παρυφές του λόφου και το κατέβασμά του μέσω του ποταμού και των υπόγειων ρευμάτων, τροφοδοτούν τα δένδρα της Ποταμιάς  με φυσικό τρόπο,  δημιουργώντας το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. H Ποταμιά διαθέτει κυρίως αιωνόβια δένδρα.  Το 2008 ο Ελαιώνας Ποταμιά εντάχθηκε σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας και πιστοποιείται επίσημα για την παραγωγή βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

CASTELI

“αποκλιστικά από έναν μοναδικό ελαιώνα, περιορισμένης παραγωγής, έξτρα παρθένο, με φίνα γεύση, απαλή και λεπτή με νότες από το φρεσκοκομμένο γρασίδι και χαμομήλι…
απλά απολαύστε το”


Είμαστε ενθουσιασμένοι με το λάδι Ελαιώνες Μεσσηνίας Casteli σοδειάς 2012. Ένα αγνό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από διαλεχτές ελιές, μαζεμένες με το χέρι, στα μέσα Νοέβρη του 2012, αποκλειστικά από τον Ελαιώνα Καστέλι Μεσσηνίας, με όλη τη γνώση συγκομιδής, περασμένης από γενιά σε γενιά.

Οι ελιές πιέστηκαν μέσα σε 8 ώρες από την ώρα της συλλογής τους, για να διασφαλιστεί όλη η φρεσκάδα και οι γεύσεις του.

Η οξύτητά του που είναι σταθερά κάτω από τα 0,3% το κάνει ένα πραγματικά μοναδικό ελαιόλαδο.

Η συγκεκριμένη συγκομιδή 2012 έβγαλε ένα μοναδικό λάδι χωρίς εντάσεις, μαλακό, με λεπτές νότες από χαμομήλι και φρεσκοκομμένο χόρτο.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του που έγινε τον Φευρουάριο του 2013 ο Ελαιώνας Καστέλι παρήγαγε ένα ελαιολάδο με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.28%.

Είναι διαθέσιμο σε ένα ασφαλές διάφανο μπουκάλι των 500ml, με περιοριστή ροής για πιο εύκολη χρήση.

Απολαύσετε το στις  σαλάτες σας, με φρέσκα ή βρασμένα λαχανικά, στο ψάρι, το μπάρμπεκιου ή με λίγο ψωμί, ως ένα υπέροχο και υγιεινό σνακ.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΣΤΕΛΙ

Καστέλι,  λεγόταν το χωριό που κάποτε, ήταν χτισμένο στις πλαγιές του λόφου του Προφήτη Ηλία.  Οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να μετοικήσουν πριν από περίπου 150 χρόνια και να χτίσουν τη σημερινή Νέα Κορώνη, μετά από ένα μεγάλο σεισμό που κατέστρεψε τα πάντα. Λίγα τα ερείπια που υπάρχουν μέχρι σήμερα στην περιοχή αυτή όπου βρίσκεται και ο οικογενειακός Ελαιώνας Καστέλι, συνολικής έκτασης  10 στρεμμάτων. Ανάμεσά τους σώζεται και η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη το 1.100 μ.Χ., η οποία και αναστηλώθηκε μερικώς για να κινδυνεύσει και πάλι να καταρρεύσει από τις αλλεπάλληλες δονήσεις του εγκέλαδου στην περιοχή, η οποία και θεωρείται από τους ειδικούς, ιδιαιτέρως σεισμογενής. Ο ελαιώνας βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο και είναι κατάφυτος από νέα σχετικά ελαιόδενδρα ηλικίας 50-60 ετών, Κορωνέϊκης Ποικιλίας . Ο ελαιώνας παρόλο που δεν είναι πιστοποιημένος για βιολογική καλλιέργεια δεν χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα και ακολουθεί τα στάνταρ και τις διαδικασίες καλλιέργειας και παραγωγής των Ελαιώνων Μεσσηνίας. Η δεσπόζουσα θέση του Ελαιώνα στον Μεσσηνιακό κόλπο του δίνει την ευεργετική αύρα της θάλασσας.