“αποκλιστικά από έναν μοναδικό ελαιώνα, περιορισμένης παραγωγής, έξτρα παρθένο, με φίνα γεύση, απαλή και λεπτή με νότες από το φρεσκοκομμένο γρασίδι και χαμομήλι…
απλά απολαύστε το”
Είμαστε ενθουσιασμένοι με το λάδι Ελαιώνες Μεσσηνίας Casteli σοδειάς 2012. Ένα αγνό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από διαλεχτές ελιές, μαζεμένες με το χέρι, στα μέσα Νοέβρη του 2012, αποκλειστικά από τον Ελαιώνα Καστέλι Μεσσηνίας, με όλη τη γνώση συγκομιδής, περασμένης από γενιά σε γενιά.
Οι ελιές πιέστηκαν μέσα σε 8 ώρες από την ώρα της συλλογής τους, για να διασφαλιστεί όλη η φρεσκάδα και οι γεύσεις του.
Η οξύτητά του που είναι σταθερά κάτω από τα 0,3% το κάνει ένα πραγματικά μοναδικό ελαιόλαδο.
Η συγκεκριμένη συγκομιδή 2012 έβγαλε ένα μοναδικό λάδι χωρίς εντάσεις, μαλακό, με λεπτές νότες από χαμομήλι και φρεσκοκομμένο χόρτο.
Σύμφωνα με την ανάλυσή του που έγινε τον Φευρουάριο του 2013 ο Ελαιώνας Καστέλι παρήγαγε ένα ελαιολάδο με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.28%.
Είναι διαθέσιμο σε ένα ασφαλές διάφανο μπουκάλι των 500ml, με περιοριστή ροής για πιο εύκολη χρήση.
Απολαύσετε το στις σαλάτες σας, με φρέσκα ή βρασμένα λαχανικά, στο ψάρι, το μπάρμπεκιου ή με λίγο ψωμί, ως ένα υπέροχο και υγιεινό σνακ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΣΤΕΛΙ
Καστέλι, λεγόταν το χωριό που κάποτε, ήταν χτισμένο στις πλαγιές του λόφου του Προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να μετοικήσουν πριν από περίπου 150 χρόνια και να χτίσουν τη σημερινή Νέα Κορώνη, μετά από ένα μεγάλο σεισμό που κατέστρεψε τα πάντα. Λίγα τα ερείπια που υπάρχουν μέχρι σήμερα στην περιοχή αυτή όπου βρίσκεται και ο οικογενειακός Ελαιώνας Καστέλι, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων. Ανάμεσά τους σώζεται και η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη το 1.100 μ.Χ., η οποία και αναστηλώθηκε μερικώς για να κινδυνεύσει και πάλι να καταρρεύσει από τις αλλεπάλληλες δονήσεις του εγκέλαδου στην περιοχή, η οποία και θεωρείται από τους ειδικούς, ιδιαιτέρως σεισμογενής. Ο ελαιώνας βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο και είναι κατάφυτος από νέα σχετικά ελαιόδενδρα ηλικίας 50-60 ετών, Κορωνέϊκης Ποικιλίας . Ο ελαιώνας παρόλο που δεν είναι πιστοποιημένος για βιολογική καλλιέργεια δεν χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα και ακολουθεί τα στάνταρ και τις διαδικασίες καλλιέργειας και παραγωγής των Ελαιώνων Μεσσηνίας. Η δεσπόζουσα θέση του Ελαιώνα στον Μεσσηνιακό κόλπο του δίνει την ευεργετική αύρα της θάλασσας.