ΣΕΙΡΑ SELECTION

“εξαιρετικά βιολογικά και έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από επιλεγμένους ελαιώνες της περιοχής μας… παράγονται με φροντίδα για να καταναλωθούν με ευχαρίστηση.”

Η σειρά selection είναι ο συγκερασμός διαφορετικών γεύσεων που αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Πολλά και διαφορετικά κτήματα, της ίδιας όμως περιοχής και ποικιλίας, το καθένα με το δικό του κλίμα και έδαφος, δίνουν το ιδανικό συνοθύλευμα καρπού. Παρόλο που η ποικιλία της ελιάς είναι η ίδια, η ηλικία των δένδρων και οι ουσίες του υπεδάφους διαφέρουν από κτήμα σε κτήμα. Αυτή η διαφορετικότητα, είναι και η μυστική συνταγή της ιδιαιτερότητας της γεύσης. Το 90% του ελαιολάδου που πωλείται είναι προιόν ανάμιξης.  Τα υψηλά στάνταρ καλλιεργειας και διαδικασιών παραγωγής μας, εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικό, ποιοτικό ελαιόλαδο.

Η σειρά Selection συσκευάζεται σε ειδικά πιστοποιημένα μεταλλικά δοχεία που παρέχουν προστασία από το φως και τον αέρα, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του λαδιού. Όπως και στη σειρά Gourmet, τις συσκευασίες επιμελήθηκε η γραφίστρια Κατερίνα Ξένου και φιλοτέχνησε με πρωτότυπα έργα της, η χαράκτρια Ήρα Σπαγαδώρου. Mια ιδιαίτερη συσκευασία για ένα ιδιαίτερο λάδι!

RAFAIL

“βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα και μοναδική φρεσκάδα και εξαιρετικό άρωμα”


H σοδειά  Rafail 2012, έδωσε ένα ασύγκριτο βιολογικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο, από ελιές που μαζεύτηκαν με το χέρι, από διαφετικά κτήματα, ελαιώνες της δυτικής πλευράς της Κορώνης, σε μια περιοχή που ονομάζεται Άγιος Ραφαήλ. Όλοι οι ελαιώνες έχουν πιστοποιηθεί το λιγότερο δύο χρόνια πριν το λάδι τους χρησιμοποιηθεί στην σειρά μας Rafail.

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ελαιόλαδά μας, η παραγωγή του έγινε μέσα σε οκτώ ώρες από το μάζεμα του καρπού. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η μοναδική φρεσκάδα και το απίστευτο άρωμά του.

Η οξύτητα που δεν ξεπερνά το 0,50% κάνει το λάδι Ελαιώνες Μεσσηνίας Rafail, ένα από καλύτερα οργανικά  εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ανάμιξης στην αγορά.

Για την σοδειά του 2012 oι ελιές μαζεύτηκαν την περίοδο Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2012 και σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε τον Φευρουάριο του 2013 το ελαιόλαδο Rafail 2012 μας έδωσε μία εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.33%.

Το 2011 οι ελαιώνες μας στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ παρήγαγαν 2.300 λίτρα ελαιολάδου που προσφέρουν  μια απαλή γευστική εμπειρία με γλυκύτητα, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.

Το ελαιόλαδο αυτό διατίθεται σε υψηλής ποιότητας μεταλλική συσκευασία των 500ml και  1000 ml με περιοριστή ροής που κάνει τη χρήση του λαδιού ευκολότερη.

Ελπίζουμε ότι θα το απολαύσετε τις σαλάτες σας, βραστές ή ωμές, στα όσπρια, το ψάρι, το barbeque,  το κυνήγι ή βουτώντας ένα κομμάτι ψωμί μέσα  στο υπέροχο αυτό λάδι.

How to open open the bottle


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ

Δυτικά της Ν. Κορώνης και πριν φτάσουμε στο Χωματερό,  βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Ραφαήλ που πήρε το όνομά του από ένα μικρό ξωκκλήσι σχετικά νέο, χτισμένο στα ερείπια του παλιού. Η περιοχή είναι μια ευρύτερη έκταση από ελαιώνες που εκτείνονται τόσο στην πεδιάδα που τη διασχίζει μερικώς το ποτάμι, όσο και στις παρυφές του λόφου που υψώνεται. Το κλίμα εδώ είναι υγρό, με πολλές απότομες μεταπτώσεις της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα το χειμώνα.

x

KUTSOMILIA

“έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με πλούσια αρώματα, χαμομηλιού και άγριων χόρτων με απαλή γεύση από ελαιώνες μας της περιοχής Κουτσομίλια”


Το ελαιόλαδό μας Kutsomilia σοδειάς 2012, είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές που μαζεύτηκαν με τα χέρια, στην ευρύτερη περιοχή των ελαιώνων των Κουτσομιλίων, από διαφορετικά κτήματα, τηρώντας την παράδοση και χρησιμοποιώντας τις γνωστές παμπάλαιες μεθόδους με σεβασμό και μεράκι.

Οι ελιές μαζεύτηκαν την περίοδο Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2012. Συμπιέστηκαν μέσα σε οκτώ ώρες από το μάζεμά τους, για να εξασφαλιστεί όλη η φρεσκάδα και το άρωμά του.

Η οξύτητά του που σταθερα δεν ξεπερνά το 0,5%, κάνει το λάδι Ελαιώνες Μεσσηνίας Kutsomilia, ένα από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της αγοράς. Η σοδειά 2012 μας έδωσε ένα λάδι πλούσιο σε αρώματα χαμομηλιού και αγριόχορτων, με μαλακή χωρίς ένταση γεύση.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε τον Φευρουάριο του 2013, το 2012 οι ελαιώνες μας στα Κουτσομίλια παρήγαγαν ένα ελαιόλαδο με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.35%.

Είναι διαθέσιμο σε μια ποιοτική μεταλλική συσκευασία των 500ml και 1000ml, με ρυθμιστή ροής που κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη χρήση του.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε στις σαλάτες σας, ωμές ή βραστές, στα όσπρια, με το ψάρι, στο barbeque, ή απλά, με τον παλιό καλό τρόπο: ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο μέσα σε αυτό το υπέροχο ελαιόλαδο.

How to open open the bottle


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΙΛΙΑ

Οι ιστορίες των παπούδων μας μιλάνε για ένα παλιό χωριό, ριζωμένο στους πρόποδες του λόφου που εξαφανίστηκε και αυτό με το μεγάλο σεισμό, περίπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στο πάνω μέρος του χωριού, επτά Νερόμυλοι στη σειρά, έφερναν νερό στο χωριό και στην κοιλάδα. Η περιοχή έχει ακόμα πολλές πηγές, ενώ η κοιλάδα διασχίζεται από έναν ποταμό.

x