“έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με πλούσια αρώματα, χαμομηλιού και άγριων χόρτων με απαλή γεύση από ελαιώνες μας της περιοχής Κουτσομίλια”
Το ελαιόλαδό μας Kutsomilia σοδειάς 2012, είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές που μαζεύτηκαν με τα χέρια, στην ευρύτερη περιοχή των ελαιώνων των Κουτσομιλίων, από διαφορετικά κτήματα, τηρώντας την παράδοση και χρησιμοποιώντας τις γνωστές παμπάλαιες μεθόδους με σεβασμό και μεράκι.
Οι ελιές μαζεύτηκαν την περίοδο Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2012. Συμπιέστηκαν μέσα σε οκτώ ώρες από το μάζεμά τους, για να εξασφαλιστεί όλη η φρεσκάδα και το άρωμά του.
Η οξύτητά του που σταθερα δεν ξεπερνά το 0,5%, κάνει το λάδι Ελαιώνες Μεσσηνίας Kutsomilia, ένα από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της αγοράς. Η σοδειά 2012 μας έδωσε ένα λάδι πλούσιο σε αρώματα χαμομηλιού και αγριόχορτων, με μαλακή χωρίς ένταση γεύση.
Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε τον Φευρουάριο του 2013, το 2012 οι ελαιώνες μας στα Κουτσομίλια παρήγαγαν ένα ελαιόλαδο με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα της τάξεως του 0.35%.
Είναι διαθέσιμο σε μια ποιοτική μεταλλική συσκευασία των 500ml και 1000ml, με ρυθμιστή ροής που κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη χρήση του.
Ελπίζουμε να το απολαύσετε στις σαλάτες σας, ωμές ή βραστές, στα όσπρια, με το ψάρι, στο barbeque, ή απλά, με τον παλιό καλό τρόπο: ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο μέσα σε αυτό το υπέροχο ελαιόλαδο.
How to open open the bottle
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΙΛΙΑ
Οι ιστορίες των παπούδων μας μιλάνε για ένα παλιό χωριό, ριζωμένο στους πρόποδες του λόφου που εξαφανίστηκε και αυτό με το μεγάλο σεισμό, περίπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στο πάνω μέρος του χωριού, επτά Νερόμυλοι στη σειρά, έφερναν νερό στο χωριό και στην κοιλάδα. Η περιοχή έχει ακόμα πολλές πηγές, ενώ η κοιλάδα διασχίζεται από έναν ποταμό.